Gældslavinen i praksis

16. april 2011

I denne uge var der grund til fejring her i huset. Endnu et lån blev betalt helt ned, og dermed kom der endnu mere styrke på gældslavinen.

For nye læsere, så består gældslavinen meget kort i, at når et lån er betalt ned, så lægges ydelsen oven i en eksisterende ydelse på et andet lån.

I september lånte vi penge til at købe en brugt bil. Det vil være sidste gang vi stifter ny gæld. Pengene lånte vi af familie, og det var derfor, i vores optik, et lån vi gerne hurtigt ville af med.

Opskriften på en succesfuld gældslavine tilsiger, at man laver en liste over sine gældsposter og ordner dem i rækkefølge efter hvor eget man betaler i rente, for dermed at betale den dyreste gæld først. En anden måde at sortere dem på, er efter gældens størrelse, hvor man betaler den laveste restgæld først, for på den måde hurtigt at få gang i lavinen. Den sidste måde at sortere på er efter hjertet, fordi man som i vores tilfælde med billånet, gerne hurtigt vil tlbagebetale en bestemt gæld.

Da vi havde lånt penge til vores bil stod vi med 6 lån (sorteret efter restgæld)

Realkreditlån (uden afdrag 27 års løbetid)
Banklån I (8 års løbetid)
Privatlån I (uden afdrag)
Privatlån II (uden afdrag)
Boliglån II (18 måneders løbetid)
Billånet (8 måneders løbetid)

Som sagt besluttede vi som det første at sætte alt ind på tilbagebetaling af billånet, hvilket lykkedes efter 5 måneder. Vi overførte ikke umiddelbart ydelsen til et nyt lån, da vi havde tæret på reserverne for at indfri lånet, og desuden gerne ville sætte lidt til side på vores opsparing.

Det næste vi gjorde var at opsige en lille Selvpensionskonto, hvilket gav mulighed for indfrielsen af boliglånet. Ydelsen fra dette lån blev lagt oven i ydelsen på banklån I, hvilket har reduceret løbetiden til 5 år!

Desuden har ekstra indkomst betydet at vi nu også afdrager på privatlån II, og forventer at både det lån samt privatlån I kan være betalt ned i 2011, det er vores mål.

Det har været en befriende følelse at eliminere hele to lån så tidligt i 2011.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: